Det är mindre än 700 dagar kvar tills valet 2018. Under de två åren som Socialdemokraterna har styrt i Hässleholm tillsammans med Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet så har inte mycket hänt. Politiken som har förts och som förs nu i kommunen är obefintlig, det är inga konkreta frågor som behandlas för att förändra ditt och mitt liv. Vi i moderaterna och resterande av oppositionen måste granska oss själva när vi nu har kommit halvvägs. Vad har vi gjort för att förändra? Vilka förslag har vi lämnat in? Vad hade vi kunnat göra bättre?

För ett år sedan exakt så vann Alliansens (Moderaternas, Kristdemokraternas och Liberalernas) budget efter en heldags förhandlingar. I budgeten så fanns flertalet utredningsärenden för som skulle komma tillbaka till kommunfullmäktige, utredningsärenden som både direkt och indirekt kommer förbättra för alla invånare i Hässleholms kommun. Utöver detta så har några frågor och motioner kommit från vårt håll, men inte alls i den dignitet som behövs för att vi ska kunna säga att vi driver en aktiv oppositionspolitik. kenny-kommunfullmaktige-sep

Jag har sedan invånarna i Hässleholm gav mig förtroendet att representera dem i kommunfullmäktige lämnat in 9 stycken motioner (både enskilt och tillsammans med partikollegor) om allt från vår säkerhet på våra offentliga ytor till frågor om studentbostäder och om trafikpolitiken som förs i kommunen. Jag har känt att det är min plikt att lämna in motioner om alla olika områden för att spegla väljarnas olika intressen och hjärtefrågor, frågor som rör både unga och äldre i kommunen. Mitt mål är att fram till valet 2018 lämna in en motion, interpellation eller enkel fråga till varje kommunfullmäktige av den enkla anledningen att vi behöver belysa de frågor som minoritetsstyret väljer att förbise.

I Norra Skåne den 24 september skrev reportern Bertil Nilsson om att moderaternas gruppledare och oppositionsråd kommer att lämna sin post innan valet 2018, dock är det inte bestämt när. Pär Palmgren har i 4 år arbeta hårt i både styrande ställning och i opposition för att föra fram moderat politik och för att lyfta kommunen. När Pär väljer att lämna över facklan till någon ny så kommer jag vara där och söka förtroendet hos både partiet och hos väljarna för att lyfta facklan. Jag är beredd att ta över och fortsätta driva riktig moderat politik i vår kommun, sätta press på minoriteten som idag styr i Hässleholm för att i valet 2018 åter igen ta över facklan för hela kommunens styrning.14543509_1236739139723883_1157668313_n

Hässleholms kommun står i framtiden för många olika problem och orosmoment, men det är allt för ofta vi läser i tidningen om just dessa problem istället för att prata om allt bra vi har och allt bra som vi kan göra. Jag vill lyfta blicken från endast bekymmerna för att leta efter bra lösningar till att vända den negativa trenden kommunen följer. Det finns några stora områden som jag ser att Hässleholms kommun kan göra mycket inom, satsningar som kommer ge ringar på vattnet och ge ett positivt uppsving till alla andra verksamheter som vi bedriver. Redan nu har jag identifierat några viktiga frågor som jag kommer arbeta med om jag får förtroendet att ta över oppositionsrådsposten, frågor som berör oss alla. Budgeten,företagandet, utanförskapet, Hässleholms attraktivt och infrastrukturen måste lyftas även när vi sitter i opposition.

 

Vi har en spännande tid framför oss, innan vi vet ordet av så är det dags för val igen. Då jag tror på öppenhet är alla tanka och idéer välkomna, skicka gärna era funderingar till mig till politik@kennyhansson.se.

Tack för ert stöd!Nya_moderaterna