-

Digitalisering och digital infrastruktur

Tekniken som du och jag använder dagligen förändras konstant, men den tekniska utvecklingen som du och jag kan ta del av inom den offentliga sektor står nästintill och stampar. I Region Skåne så kan vi se att en förändring är på gång, men jag anser att det inte läggs tillräckligt mycket kraft på att digitalisera och förbättra det som är ditt och mitt. Digitala lösningar inom kollektivtrafikens betalningssystem och e-hälsa är något som behövs satsas på ordentligt. Jag vill ge våra invånare möjligheten att boka läkarbesök över nätet och ha dem digitalt, så att du slipper åka in till akuten om du inte verkligen måste det. Idag finns det teknisk utrustning som är framtagen för att ta mätvärden via bland annat smarta klockor och telefoner, mätvärden som är av så god kvalité att de direkt hade kunnat skickas in till läkaren utan att du fysiskt måste vara på plats på sjukhuset.

Jag vill att:

  • Digitaliseringen inom den skånska sjukvården ökar så att patienterna kan ha digitala besök, boka vårdbesök samt skicka in sina medicinska värden.
  • Kommuner som bedriver fiberverksamhet säljer ut deras anläggningar till privata aktörer och istället arbetar för att underlätta för näringslivet att driva fiberutbyggnaden.